Националният селекционер Лотар Матеус сподели, че България изостава със светлинни години от родината му Германия. Спецът говори за впечатленията си от родния футбол. Матеус е у нас в последните дни и вчера изгледа на живо срещите Миньор (Перник) - ЦСКА и Локомотив (София) - Видима-Раковски. Днес той ще бъде и в Ловеч за дербито на 11-ия кръг Литекс - Левски. Германският наставник разясни неприятната ситуация от вчера, когато си тръгна от трибуните на стадион "Миньор".

"Падна сериозна мъгла над стадиона в Перник. Нямаше как да виждам какво става на терена и догледах мача на друго място. Иначе видях един много добър двубой", заяви в студиото на "Дарик" Лотар Матеус.

"Видях стадиони, запознах се с базите, но все още нямам достатъчно информация за юношеския футбол. Няма какво да се залъгваме. Истината е, че тези бази не са на добро ниво. За да искаме отново да има силен национален отбор, както преди години, когато и аз съм страдал от силата на България, трябва да има добри бази", смята легендарният германец.

"Трябва ни помощта на правителството, за да има къде децата да тренират. Футболът не започва на 18 години, а много по-рано. Дори и 10 години е късно. В Германия децата започват да играят с топка на 4-6 години. Наистина изоставате на всички нива от Германия, но аз съм тук, за да помогна. Готов съм да говоря с всеки треньор, който поиска това", каза още Лотар Матеус. /БЛИЦ