Националният селекционер на България Лотар Матеус заяви, че е взел решение и помощникът му ще бъде българин. Легендарният германец каза още, че Стилиян Петров е голям професионалист, но неговата липса в контролата срещу Сърбия на 17 ноември няма да е голяма.

"Много се забавлявам, когато приятелите ми четат заглавията от българските спортни вестници. Знам кои хора искам да влязат в щаба ми и ще го споделя с президента на БФС. Всичко е в мои ръце и в ръцете на Борислав Михайлов. Решението е взето, но не мога да го споделя, защото трябва да го взема с президента. Аз знам кой ще седне до мен на пейката срещу Сърбия. Няма да ви кажа име, но ще ви кажа, че със сигурност помощникът ми ще бъде българин", заяви пред "Гонг" Матеус.

Германецът така и не назова името на този, който ще попадне в екипа му, но по всяка вероятност става въпрос за Даниел Боримиров.

"Не бих казал, че контузията на Стилиян Петров усложнява много нещата. Той е много добър футболист, който получава добра заплата, но това са рисковете на професията. Стилиян е важен за отбора, но неговата контузия ще даде възможност на друг играч да покаже своите възможности в мача срещу Сърбия", сподели Матеус.

"Стилиян е голям професионалист. Ще отсъства между шест и осем седмици, но мисля, че той ще успее да се възстанови още по-рано. Отсъствието му няма да е фатално, защото имаме само една контрола със Сърбия", добави легендата на Германия.

"За мен това е много важен мач, защото Сърбия е със сходен стил на игра като този на Черна гора. Запознат съм със случилото се в Италия, но това не засяга футбола. Познавам феновете в Сърбия. Те обожават футбола. Предполагам, че фенове като тези в Генуа, няма да има в София. Нямам притеснения", каза още националният селекционер на България.

"Футболистите, които бяха с нас в Кардиф и Истанбул имат бонус, тъй като играха добре. За съжаление има играчи, които са контузени. Имаме една разширена група от 28-29 футболисти. Ще влезем в контакт с тях и ще ги поканим, а 4-5 дни преди мача със Сърбия ще редуцираме групата до 21 човека, които ще се подготвят за срещата", каза още Лотар Матеус. /БЛИЦ