Младежкият национален отбор на България по футбол тръгва по трудния път към европейското първенство през 2023 г. И има големи шансове за класиране, тъй като начело на тима е Александър Димитров - амбициозен специалист, който не спира да се развива и усъвършенства.

Припомняме, че "лъвчетата" са в група "Е" заедно с Нидерландия, Швейцария, Уелс, Молдова и Гибралтар, а първите квалификации ще бъдат през септември - гостуване на Молдова и домакинство на Уелс. Сега на нашите предстои участие в приятелския турнир "Анталия Къп 2021" в Турция между 23 и 30 март. По време на надпреварата "лъвчетата" ще изиграят три двубоя – срещу Украйна, Казахстан и Северна Македония.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Убедени сме, че Сашо Димитров отново ще успее да подготви възпитаниците си за важните битки. Именно на амбициозния специалист, който вече натрупа доста знания и опит, се разчита да възроди българския футбол и наша национална гарнитура отново да участва на голям форум.

Футболистите вярват много на Димитров, който е успял да спечели доверието им през годините. 

Сашо също така е от малкото ни треньори, които следят изкъсо европейските първенства и е в час с иновациите в любимата игра. 

Сигурно е, че и в предстоящите квалификации няма да му е лесно, защото в момента клубовете много малко разчитат на младите си играчи, обаче се надяваме, че един модерен човек като него ще замени практиката по-възрастни треньори, при които няма развитие, да обикалят цялата Efbet Лига и като кукувици да подскачат от отбор на отбор.

На Сашо Димитров се разчита много и именно той може да направи така, че да започне вече да се залага на младото поколение. Специалистът е в състояние да положи основата това да се случи. 

В селекцията му попадат достатъчно добри футболисти. Момчетата му също като него имат голям потенциал. Димитров има качествата да остави трайна следа, както той, така и отборът му. И оттук нататък младежкият ни тим не само да бъде донор на първия отбор, а и да има собствена физиономия и собствен дух. 
Димитър АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ

ПОВИКАНИТЕ ОТ АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ ЗА ТУРНИРА В ТУРЦИЯ:

Светослав ВУЦОВ (Славия), Дамян ХРИСТОВ (Лудогорец II), Виктор НИКОЛОВ (УД Сокуеямос, Исп), Симеон ПЕТРОВ (ЦСКА 1948), Християн ПЕТРОВ (Литекс), Станислав РАБОТОВ (Ботев Пд), Томислав ПАПАЗОВ (Хебър), Кольо СТАНЕВ (Етър), Виктор ПОПОВ (Черно море), Мартин ДИЧЕВ (Черно море), Патрик-Габриел ГАЛЧЕВ (Левски), Йоан БАУРЕНСКИ (Литекс), Димитър ТОНЕВ (Ботев Пд), Емануел МИРЧЕВ (Хамбургер ШФ, Гер), Стефан КАМЕНОВ (Монтана), Доминик ЯНКОВ (Лудогорец), Филип КРЪСТЕВ (Троа, Фр), Станислав ШОПОВ (Хееренвеен, Нид), Илия ГРУЕВ (Вердер, Гер), Мартин МИНЧЕВ (Спарта Прага, Чех), Преслав БОРУКОВ (Етър), Денислав АНГЕЛОВ (Черно море), Димитър МИТКОВ (ЦСКА 1948), Мартин ПЕТКОВ (Левски), Владимир НИКОЛОВ (Вюрцбургер Кикерс, Гер)