Селекционерът на националния отбор Лотар Матеус призна, че Англия е с класа над България. “Трикольорите” паднаха с 0:3 на “Васил Левски” в европейска квалификация.

“Поздравявам Англия за заслужената победа. Видя се разликата между английските футболисти, които играят в големи клубове и българските, които не са на това ниво. Съперникът ни превъзхождаше с една класа във всички показатели. Улеснихме англичаните при първите два гола, с което разстроихме нашата игра. След това те контролираха напълно мача. Ние правим много обикновени и лесни грешки, с което правим подаръци на съперниците. Ние тренирахме много, имахме много разговори, но забравихме всичко по време на мача”, заяви Матеус.

Германецът коментира и интервюто, което даде пред “Сън” и предизвика много полемики преди мача. В изказването си Матеус нападна остро българските играчи: “Дадох едно откровено и нормално интервю. Българските футболисти се държаха като звезди и днес, но не показаха световна класа. Видяхме твърде много грешки в нашия отбор. Не бяхме достатъчно добри."

“Не трябва да се сравняваме с Англия, но ние също разполагаме с таланти и ако подпомагаме тяхното развитие, може да подобрим българския футбол. Ние имаме предимно млад отбор с изключение на Стилиян и Мартин Петрови. Няма кой да им помага на терена. Сега не е време да мислим за промени. Може би хората, които не са професионалисти смятат, че решението ми да извадя Манолев извън групата, е комично. Аз обаче прекарвам всеки ден с отбора и мога да преценя. Аз не задавам въпрос на мениджъра на Англия защо ползва вратар от отбор от Втора дивизия. Затова смятам, че с този въпрос вие не проявихте уважение”, допълни Лотар./БЛИЦ