Селекционерът на националния отбор Лотар Матеус, който у нас винаги се държи дипломатично, наплю родните футболисти в интервю за британския таблоид “Сън”. България приема Англия в евроквалифиакция в 21,15 часа тази вечер на стадион "Васил Левски".
 
"Футболистите в България се мислят за велики. Това им е проблемът. Някой вкарва два гола и после започва да се мисли за Лионел Меси. Играчите обичат да мечтаят, но не виждат реалността. А тя е, че нито един български клуб не остана в евротурнирите. Това им е нивото на българите - посредствено", коментира Матеус в интервюто.

Критиките от страна на треньора, който също няма кой знае колко успехи в това поприще продължават. "Българите все още си мислят, че разполагат с отбор като онзи от 1994 година, когато достигнаха до полуфиналите на Мондиала в САЩ. Нещата обаче се промениха. Сегашните футболисти не са същите. Както казах, вкарват един гол и се мислят за герои. Това им обясних и в хотела преди два дни. Те трябва да започнат да гледат и навън. Ще ви дам за пример финала в Шампионската лига през май, когато играха Барселона и Манчестър Юнайтед. В Германия всички професионални футболисти биха гледали такъв мач. Тук, в България, обаче не всички от националите му обърнаха внимание. Няма да ви казвам колко точно на брой, но останах шокиран, когато разбрах. Играчите тук имат твърде много странични интереси", добавя треньорът.

В същото време вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков остро разкритикува Матеус. Кметът на Сливен заяви, че германеца не познава българските футболисти, а се предоверявал на помощниците си, които му казвали кои имена да вика. Лечков явно е афектиран от факта, че племенникът му Иван Стоянов не попадна в сметките на Матеус за евроквалификациите с Англия и Швейцария. /БЛИЦ