Нападателят на Херта Валери Домовчийски няма да играе повече в националния отбор на България. Това заяви самият Лотар Матеус на пресконференция в Правец след началото на лагера за предстоящата контрола със Сърбия. Както е известно, Домовчийски отказа да играе в приятелския мач на 17 ноември и се оправда, че има натоварен график в клубния си тим.

Това ядоса Матеус, който заяви: "Да, вратата за Домовчийски в националния отбор е затворена. Поне докато аз съм тренньор на този тим."

"Ако за един футболист не е достатъчно голяма чест да представлява националния отбор, той няма шанс при мен. Не мога да разчитам на човек, който веднъж ще каже "да", друг път ще ми откаже. Така че докато аз съм селекционер, той няма шанс да бъде повикан отново. Още при първия ни разговор му казах, че ако откаже да дойде за контролата, няма да играе повече за България", допълни Матеус.

"Винаги съм казвал, че всеки решава сам за себе си. Той реши да не играе за националния отбор и ние трябва да приемем това решение. Когато човек реши нещо веднъж, няма връщане назад", коментира още германският специалист.

Цялото интервю с Лотар Матеус тук