Капитанът на националния ни отбор Стилиян Петров не случайно е извън състава за контролата с Беларус в сряда (10 август) в Минск. Една от причините Стан да не е сред повиканите от Лотар Матеус според запознати е желанието на шефове от Изпълкома. Другата причина е недоволството на германския селекционер от поведението на русокосия полузащитник в последните няколко месеца. Още по време на лагера в Корсика преди квалификацията с Черна гора Лотар побеснял от интригите, които сеел халфът в отбора. Стилиян не спирал да се оплаква от условията на острова на Наполеон, от разстоянието между хотела и стадиона, както и от начина, по който отборът трябвало да се предвижи от София до Корсика, пише “Меридиан мач”. Съотборници подозират, че гневът на Матеус към национала е решението на германеца “трикольорите” да се подготвят на отдалечено и спокойно място, а не в София.

Част от играчите останали изненадани от изключителната близост на Стилиян с Бербатов напоследък. Играчът на Астън Вила постоянно мрънкал на звездата на Юнайтед срещу работата на Матеус и повиканите футболисти в националния. “Докато Бербо беше в отбора не спираше да заговорничи срещу него. Когато той се махна и Стилиян взе капитанската лента изведнъж му стана пръв приятел”, заяви играч от отбора.

Стилиян Петров със сигурност спира кариерата си в националния отбор след края на настоящите европейски квалификации. Той обяви решението си още миналата есен. Напоследък се появиха информации, че Матеус го е молил да остане и за квалификациите за Мондиал 2014, но Стенли е категоричен, спира да се състезава с националната фланелка./БЛИЦ