Лотар Матеус продължи с критичното си изказване за играта на националите и при пристигането си в София. България направи 1:1 като гост на Черна гора в Подгорица в европейска квалификация. Посред нощ на летище София германецът даде дълго интервю пред медиите, но отново не пожела да разкрие имената на играчите, от които е недоволен през слабото първо полувреме.

“Не мога да си обясня липсата на мотивация в някои от състезателите. Как е възможно да не искаш да се представиш на 100 процента с фланелката на собствения си национален отбор? Промени ще има и те най-вероятно ще са перманентни за някои от състезателите. Съвсем нормално е сега да не искам да ви кажа имената на тези, с чието поведение не съм съгласен и от които не съм доволен. Това си остава информация, която ще споделя специално с тях. Когато става дума за национален отбор не може да има компромиси”, заяви Матеус на Аерогарата.

“Не мисля, че контузията на Стилиян е чак толкова сериозна. Ще почакаме да видим какво ще кажат лекарите, но мисля, че всичко ще бъде наред. Не искам да говоря с имена и не желая да назовавам „виновниците“ за слабото ни първо полувреме. Не мога да ви кажа и на какви позиции се подвизават те.
Съжалявам, но това е разговор за в съблекалнята, а не за извън нея”, допълни селекционерът.

Германецът коментира на шега действията си при смените и защо е закъснял да ги направи: “Знам, че в България националните селекционери са около 7 милиона. Затова се извинявам на останалите 6 999 999 за това, че не спечелихме трите точки.”/БЛИЦ