Доскорошният лидер на ЦСКА Маркиньос приключи безславно кариерата си в националния отбор на България. БЛИЦ разбра, че селекционерът Лотар Матеус е крайно разочарован от слабата игра на бразилеца при провала с Беларус (0:1). Германецът споделил, че няма намерение да използва настоящия полузащитник на кипърския Анортозис занапред в състава на “трикольорите”. Маркиньос не беше част от групичката, която се весели до ранни зори в Минск, но вбесил Лотар заради действията си на терена.

Бразилецът, който толкова силно беше желан да помага в националния тим на България, изигра 3 мача. Той дебютира срещу сборен отбор на Корсика в контрола, която нашите загубиха с 0:1. След това игра с Черна гора в европейската квалификация (1:1) и преди няколко дни излезе на терена срещу Беларус (0:1).

“Другата причина Матеус да не разчита повече на Маркиньос е желанието на Боби Михайлов и останалите членове на Изпълкома за подмладяване на отбора. Бразилецът е на 30 години и въобще не се вписва в бъдещите планове на германеца и БФС”, споделиха източници на БЛИЦ.