Един от лидерите на националния отбор Ивелин Попов отрече да е имало пиянски изцепки след загубата от Беларус с 0:1 миналата седмица. Както е известно, част от играчите нарушили заповедта на Лотар Матеус и пирували след двубоя.

“За мен скандал категорично няма. Бях с момчетата, които слязохме в бара, за да изпием по една бира. Ако това значи, че съм пияница, значи съм такъв. Не е коректно да ни наричат пияндета. Не сме ходили на бар, просто седнахме за кратко в лобито. Не сме се крили от никого. Но ако е някаква голяма драма, готов съм да понеса последиците. Ако искат, да не ме викат за следващите мачове", коментира Попето.

“Някои може да смятат, че не е редно да пием дори и по една бира след поражението от Беларус, но какво да правя? Да се затворя в стаята ли?. Матеус ни беше казал да не излизаме от хотела и ние така и направихме. После ни обясни, че не отива на един национал подобно поведение. Може би беше леко подразнен от факта, че минаваше полунощ. Но тази история е силно засилена. Като много други неща", продължи бившият капитан на Литекс пред “Меридиан мач”.

“Иначе, много ме разсмиват прогнозите на разни дървени философи как едва ли не ще завършим дори и зад Малта в световните квалификации. Имайте предвид, че Лотар Матеус подмладява отбора. Нали това искахме всички. Промените към хубаво не стават с магическа пръчка. В момента българският футбол не върви. Просто е спрял. Нещата ще се променят, когато се променим изцяло. Ще помоля и съотборниците ми да се въздържат от коментари кой къде е сбъркал, защото не е коректно. Утре ще седнат на една маса с мен и няма да могат да ме погледнат в очите. Никога няма да бъда послушник или мишок. Винаги ще си изразявам мнението, колкото и да не им се харесва на някои хора. Накрая искам да кажа на вас журналистите - не плюйте по другите, защото им се отразява на играта в националния отбор, имат слаба психика. Плюйте по мен", завърши Ивелин Попов./БЛИЦ