Националният селекционер Лотар Матеус демонстрира оптимизъм и отлично чувство за хумор на първата от двете си пресконференции преди евроквалификацията с Англия. Мачът е в петък от 21:15 часа на "Васил Левски".

"Може да звучи смешно, но имаме шанс срещу Англия. Всички знаем, че сме аутсайдер, а те са суперфаворит, но всичко може да се случи. Имам доста идеи. Надявам се от всички тях да отсея правилната и да постигнем успех срещу Англия", надява се именитият германец.

Той обяви четирима футболисти, които със сигурност ще започнат титуляри в петък срещу Англия. Това са Стилиян Петров, Мартин Петров, Николай Михайлов и Благой Георгиев.

"Позициите на определени футболисти са фиксирани. Ако нищо не се случи през следващите дни, мога да ви дам материал да имате какво да пишете", обърна се към журналистите Матеус, добавяйки - "На вратата започва Николай Михайлов. Стилиян Петров ще е капитан. Мартин Петров ще започне от първата минута, ако разбира се всичко с него е наред. Естествено и други играчи ще започнат титуляри. Георгиев също е сред тях. Нищо не се знае. Утре мога да ви дам още три имена. В четвъртък пак имам пресконференция. И тогава като ви кажа още двама титуляри. Ще имате да гадаете само за две позиции. Може пък да изненадам треньора на Англия. Ето, малко ви улесних работата какво да пишете. Всеки ден ще ви давам материал."