Националният селекционер Лотар Матеус призна, че иска да използва чуждестранни футболисти в “А” тима. На въпрос дали е възможно да привлече в състава бразилците Том и Дока от Литекс и Маркиньос от ЦСКА, германецът заяви, че това би било само в полза на отбора.

“Вече говорих с президента Борислав Михайлов, за да може да използваме за в бъдеще чуждестранни футболисти, които играят тук. Може да помогнат и в националния отбор”, заяви Лотар Матеус на днешната си пресконференция, която започна с 15 минути по-късно от първоначално обявеното начало 10:00 часа.

Селекционерът нападна ръководството на БФС заради липсата на организация и пропадналата контрола със Словакия на 29 март.

“Моят график е планиран още преди два месеца и не бях заради тенис мачовете в Катар. Имах покана от местния футболен съюз, говорих за бъдещето, което засяга и националния отбор. Според мен трябва постепенно да се използват контактите, които съм натрупал през последните 30 години като професионалист. За да може за в бъдеще да имаме атрактивни съперници за контроли, а не 2-3 седмици преди даден мач да не знаем срещу кого ще играем. Както например става в случая за 29 март, за когато въобще не знаем дали ще имаме мач. За мен това са важни дати и една възможност да се запозная още по-добре с футболистите.

Не разполагам с кой знае колко възможности през цялата година и затова трябва разумно да използваме малкото възможности, които ни се отварят. Но и тенисът беше добър за гледане. Още днес ще говоря с президента Михайлов и се надявам следващите 2 седмици да бъдат използвани ползотворно, за да намерим съперник за 29 март. Това ще бъде последната ми възможност да се съберем преди мача с Черна гора”, допълни специалистът.

“Гледах интересен футболен уикенд с интересни мачове. Човек от пръв поглед забелязва, че ЦСКА се намира във върхова форма. “Левски” направи страхотен мач срещу Локомотив, особено през първото полувреме. Това ще се отрази при повиквателните на футболисти за националния отбор. През първото полувреме “Левски” игра много добре. Да играеш добре, не означава, че винаги трябва да си атрактивен, а да си разумен. Да търсиш възможности и да ги използваш, когато се открият. Те вкараха два гола, макар и с малко късмет. През второто полувреме не позволиха на Локомотив да се върне в мача. За зрителите сигурно не е бил хубав мач, но “Левски” се държа много добре в тактическо отношение”, допълни още Лотар Матеус.