Селекционерът на националния ни отбор Лотар Матеус се отметна от взето решение преди повече от три месеца. Германецът заяви, че не затваря окончателно вратата за завръщане на Валери Домовчийски в “А” тима. Както е известно, преди време Матеус бе категоричен и каза, че докато той е треньор, Домо няма шанс да бъде върнат в състава на “трикольорите”. Нападателят тогава не пристигна за контролата със Сърбия, а предпочете да играе за клубния си тим Херта.

“Радвам се да повикам всеки футболист, който играе добре в България. Трябва да уточня, че Домовчийски не трябва да се извинява на мен. Трябва да осъзнае грешката, която допусна преди 3 месеца и половина. Решението му беше против българския национален отбор и в полза на Херта. Той остави отбора си в труден момент, а във футбола има правила, които не се променят и не се прескачат. Не искам да затварям окончателно вратата за един млад футболист, тъй като е допуснал грешка. За съжаление той не играе в Херта и затова е невъзможно да го повикам”, заяви Матеус.

“За един национален селекционер е много по-добре футболистите му да играят всеки уикенд по 90 минути. Стилиян Петров в последните няколко мача имаше проблеми със своя треньор и не играеше. Той обаче е професионалист, който рядко съм виждал в своя живот. Той живее, мисли и се държи като един изряден професионалист. Той е пример за всички млади футболисти в България и много се радвам, че имам такъв играч за капитан в моя отбор. Неговата възраст обаче започва да играе роля”, допълни германецът.

“Няма да гледам Божинов, той просто не играе. Един мач за два месеца е прекалено малко за мен”, коментира треньорът представянето на Валери Божинов.

“В следващите две седмици до мача с Швейцария ще гледам колкото се може повече мачове. Наблюдавах съперника няколко пъти на записи. Познавам много футболисти от Швейцария, както и разбира се, треньора им Отмар Хицфелд. Ще се опитаме за в бъдеще той да не бъде толкова успешен срещу нас. Следващият уикенд ще съм в Русия и се надявам да гледам българските футболисти. Янков, Георгиев и Пеев играят следващия уикенд. За съжаление не всички от тях са в Москва, което е свързано с допълнително пътуване. Моето желание е да наблюдавам и тримата футболисти. За съжаление няма да мога да гледам Иван Иванов, защото сезонът във втора дивизия започва чак през април”, допълни германецът.

“Личният ми живот никога не се отразява на професионалното ми битие, както като футболист, така и като треньор. На първо място винаги е работата, след това са приятелите”, завърши Матеус./БЛИЦ