Националният ни селекционер Лотар Матеус не бе доволен след равенството 2:2 срещу Естония в контрола, която се игра в Анталия. И двата гола за нашите реализира Ивелин Попов от дузпи.

“Това не беше най-хубавият ни мач. Доволен съм от играта през второто полувреме и от това, че два пъти се върнахме в резултата, след като губехме. През първата част имахме доста проблеми, играхме бавно, не си подавахме бързо, нямахме агресия. Не съм доволен от играта през първите 45 минути. Очевидно беше, че на някои футболисти им липсва игрова практика, направиха елементарни грешки, които не са нормални за национални състезатели. На това се дължи накъсаната игра, която показахме през първото полувреме”, заяви Матеус.

“Ако искаме да постигнем резултат, който да ни остави шансове за класиране на европейското първенство, със сигурност трябва да играем доста по-добре, отколкото тази вечер. Срещу Швейцария атмосферата ще бъде съвсем различна, пълен стадион, футболистите ще бъдат концентрирани, ще имат доста мачове зад гърба си, което ме прави оптимист. Това, което ме притеснява в нашите контроли е, че се играят пред 100 човека, това не е приятна атмосфера за футболисти, които са свикнали да играят пред 20-30 хиляди души”, допълни германецът.

“Нямаше как да използвам всички смени, имам право само на 6, ФИФА не признава един мач за официален, ако извършиш повече от шест смени”, завърши Матеус./БЛИЦ