Новият национален селекционер Лотар Матеус е на трибуните на Националния стадион "Васил Левски" и гледа на живо срещата от Лига Европа между ЦСКА и Порто. Германецът изрази огорчение от факта, че за "армейците" играят само четирима българи.

"Порто започна много добре в португалското първенство. Спечели първите си 6 мача, има резервирано място в Шампионската лига и показа класата си и в София. Вкараха един гол, имаха шанс за втори и трети", коментира пред БНТ Матеус на почивката на мача.

"Във футбола всичко е възможно. Надявам се, че ЦСКА ще се съпротивят на Порто след почивката. Дано вкарат гол", заяви Матеус.

"ЦСКА е един от водещите отбори. Има обаче само четирима българи, което е проблем за националния отбор. По-добре ще е, ако се залага на повече местни футболисти", коментира още Лотар Матеус.

Селекционерът на България потвърди, че е провел разговор с Димитър Бербатов, за което ви информирахме по-рано.

"Имахме добър разговор. Каза ми, че няма да играе в националния отбор. Има си причини", каза Матеус.

"Вратата е затворена и трябва да продължаваме без него. Ще разберем как ще играем без Бербатов. Пожелавам му щастие в Манчестър Юнатед. Ще играем без него, това е положението", добави германецът.

"Трябва да играем като отбор. Имаме достатъчно класа да печелим точки и да стигнем до второто място в групата, въпреки че стартът не беше перфектен след загубите от Англия и Черна гора", завърши Лотар Матеус. /БЛИЦ