И новият национален селекционер на България Лотар Матеус почти сигурно ще отреже стража на Левски Георги Петков.

Както е известно, легендарният германец вече обяви двама вратари от чужбина за евроквалификацията с Уелс на 8 октомври и контролата със Саудитска Арабия 4 дни по-късно в Истанбул. Това са Николай Михайлов (Твенте, Холандия) и Владислав Стоянов (Шериф, Молдова). Интересното е, че на тях залагаше и тандемът Станимир Стоилов - Наско Сираков, който също би шута на Георги Петков от държавния тим.

Матеус е обявил на българските си асистенти, че иска в групата от 22-ма играчи за двата мача да има и трети вратар. Той обаче бил категоричен, че желае да е млад страж от "А" група, твърди "Тема спорт". Така повиквателна се очаква да получи някой измежду Илко Пиргов от Черно море, Боян Пейков от Локо (Сф) и Благой Макенджиев от Пирин. Не е изключено и името на Божидар Митрев от Левски, но поради факта, че е резерва в момента Петров в момента, е малко вероятно да попадне в състава.

Лотар Матеус ще наблюдава на живо срещата от Лига Европа между ЦСКА и Порто, която е утре от 20:00 часа на Националния стадион "Васил Левски". Германецът ще се запознае от близо и с нивото на родната "А" група. Още в събота той ще пътува за Ловеч, където ще изгледа Литекс - Черно море. /БЛИЦ