Националният селекционер на България Лотар Матеус e преговаря. тайно с турския гранд Бешикташ, разкриха източници на БЛИЦ. Германецът е имал преговори с президента на “орлите” Йълдъръм Демирорен преди известно време. Мениджърът на Матеус също е посетил Истанбул преди няколко дни, за да се види с боса на турския гранд. Нашите информатори споделиха, че босът на Бешикташ Демирорен е обещал на феновете да доведе Матеус за треньор. Желанието на треньора също било да отиде в Турция. Както е известно, преди няколко дни бе уволнен друг германски треньор от клуба – Бернд Шустер. Русокосият спец остави отбора в криза и на 7-о място. Временно на треньорския пост е Тайфур Хавутджу, който е в клуба като помощник от 2006 година.

Източници на БЛИЦ споделиха, че Матеус продължава да води преговори и с немския Мюнхен 1860. Втородивизионният клуб обаче в момента е в сериозна финансова криза. Евентуално идване на нов спонсор може да засили интереса към селекционера на България. След равенството с Швейцария и загубените шансове за Евро 2012 все по-усилено се заговори, че германецът ще напусне отбора, за да премине в клубен тим.

“Ще го направи в момент, когато най-малко очакваме. Факт е, че преговаря с няколко клуба, което означава, че при изгодна оферта, веднага ще си тръгне”, заяви източник пред нашата агенция./БЛИЦ