Националният селекционер Лотар Матеус сподели на официалната си пресконференция преди евроквалификацията срещу Швейцария, че ще направи няколко промени в стартовия състав в сравнение с този, който започна срещу Англия в петък (0:3). Утре от 21:30 часа на стадион "Санкт Якоб Парк" в Базел "трикольорите" се изправят срещу избраниците на Отмар Хицфелд в предпоследната си евроквалификация. Двубоят ще бъде предаван директно по ТВ+ за абонатите на "Булсатком".

"Психологически сме добре след загубата от Англия. Утре искаме да дадем най-доброто от себе си. Трябва да победим Швейцария", коментира Матеус.

"Най-вероятно ще направя две-три промени в стартовия състав. Те не могат да бъдат и повече, тъй като голяма част от момчета в отбора са нови. Има голяма вероятност някой да дебютира срещу Швейцария с националния екип", продължи селекционерът на България.

Както е известно, част от "А" тима са Симеон Райков от "Левски" и Цветомир Цонков от Черноморец, които все още нямат записана нито минута за държавната гарнитура.

На въпрос на швейцарски журналист какво мисли за изказванията на Йордан Лечков, Матеус отговори, че е свикнал с този начин на поведение в Източна Европа, когато след загуби пресата става особено агресивна, както и футболните хора.

"Свикнал съм с подобна обстановка. Работил съм в Партизан. В държавите от Източна Европа е така. Когато загубиш, те нападат отвсякъде. Не съм притеснен", каза Лотар Матеус.