Селекционерът на националния ни тим Лотар Матеус бе доволен от представянето след загубата от Сърбия с 0:1 в контрола. Това бе първо поражение на германеца начело на “трикольорите”. Матеус даде дълга пресконференция след края на мача, на която засегна обширно състоянието на футбола ни.

“Не съм доволен от резултата, но със сигурност не съм недоволен от представянето на моите футболисти. Нереалистично е да си мислим, че имаме по-добри играчи от тях. Нямаше голяма разлика между двата състава. Ако направим сравнение между футболистите на Сърбия в кои клубове играят, и тези в нашия тим, ще ви стане ясно за какво говоря. Не мога да очаквам от моите играчи да се представят като Неманя Видич, който е в Манчестър Юнайтед. Това е реалността на българския футбол. Само погледнете техните национали в кои отбори играят. Когато на нас ни липсват 4-5 важни футболисти, ни се отразява, а при съперника не е така. Нека не си затваряме очите и да погледнем реално на нещата. Точно затова не съм ядосан на представянето на отбора. Имахме 3-4 положения, но не вкарахме, те имаха също толкова положения и реализираха”, коментира Матеус.

“Не знам как стана попадението, но аз го видях, че е от засада, все пак искам да видя повторение. Ако обаче е било засада, по-добре съдията да сбърка днес, а не срещу Швейцария. Гордея се с моите футболисти, които имат бъдеще. Не ми се иска да говоря за хора, които днес не са тук и не искат да играят за България - Домовчийски, Бербатов. Разчитам на тези, които са тук, които уважиха моята покана. Иска ми се и Бербатов да се върне, както и Домовчийски, но те са взели своето решение. Приемам, че Валери отказа да играе в този мач, но и той трябва да приеме моето решение, а то е окончателно и не смятам да го променям”, допълни още специалистът.

“Класирането за Евро 2012 в момента е доста далечна цел, първо имаме мач с Швейцария, а проблемът е, че имаме само една контрола за тези квалификации, което не ми харесва. Аз обаче уважавам решенията на ФИФА и продължавам да работя много. Давам всичко от себе си, пътувам много из страната и се стремя да гледам всички по-важни мачове на живо, за да придобия по-добра представа за качествата на повече футболисти”, завърши Матеус./БЛИЦ