Треньорското ръководство на “Левски” има две въпросителни преди днешния 1/4-финал за Купата на България. Двубоят е от 18:00 часа на градския стадион в Ловеч и ще бъде ръководен от датския съдия Ларс Кристоферсен. Едната дилема пред Ясен Петров и Георги Иванов е на кого да заложат на десния фланг на атаката – Исмаил Иса или Жанвион Матондо. Иса бе титуляр преди няколко дни при победата над Видима-Раковски с 2:0 и се представи добре. Матондо и Даниел Младенов се изредиха на поста дясно крило от началото на пролетта, но не оставиха добри впечатления.

Все пак има вариант чуждестранното попълнение да получи последен шанс и днес да излезе титуляр в Ловеч. Другата въпросителна е дали Христо Йовов ще може да излезе титуляр. Ако е напълно здрав, капитанът ще играе като ляво крило, а ако остане на пейката, мястото му ще заеме Марко Видович. В защита за “сините” ще действат Мулдер, Иво Иванов и Йордан Милиев и Веселин Минев. В центъра на халфовата линия са Владимир Гаджев и Сержиньо Грийн, а напред Дембеле и Тасевски.

Треньорът на Литекс Любо Пенев се двоуми за централния нападател. Наставникът ще избира между Папе Диуф и Деян Джерманович. В отбрана домакините залагат на Занев, Бодуров, Пламен Николов и Берберович. В халфовата линия ще действат Йеленкович и Георги Миланов, по крилата Том и Дока, а пред тях Христо Янев.

Литекс – “Левски”
Днес
от 18:00 часа
Съдия: Ларс Кристоферсен
Пряко по bTV Action

Вероятни състави
Литекс: Виничиус Баривиейра, Джамал Берберович, Пламен Николов, Николай Бодуров, Петър Занев, Небойша Йеленкович, Георги Миланов, Том, Дока Мадурейра, Христо Янев, Деян Джерманович (Папе Диуф)
Резерви: Урош Голубович, Михаил Венков, Александър Барт, Момчил Цветанов, Сандриньо, Светослав Тодоров
Контузени: няма; Наказани: няма

“Левски”: Пламен Илиев, Дъстли Мулдер, Иво Иванов, Йордан Милиев, Веселин Минев, Владимир Гаджев, Сержиньо Грийн, Исмаил Иса (Жанвион Матондо), Христо Йовов (Марко Видович), Дарко Тасевски, Гара Дембеле
Резерви: Божидар Митрев, Стефан Станчев, Александър Александров, Мариян Огнянов, Даниел Младенов
Под въпрос: Христо Йовов, контузен: Даниел Димов, наказани: няма