Община Шумен изобщо не се сеща за Дарин Тодоров. Това алармира майката на футболиста Дарин Тодоров - Даниела, която е заедно със сина си в Магдебург вече пети месец. В местната специализирана клиника Дарко продължава лечението си, а в неделя ще посрещне 28-ия си рожден ден.  

"Болно ми е, че Общината не прави нищо за Дарин. Редно е да помогнат, той е гражданин на Шумен. Още през януари месец получих обещание, че ще отпуснат финансови средства за лечението, но до ден-днешен нищо... Явно тотално са ни отписали и едва ли вече се сещат за сина ми", коментира Даниела, която продължава да прави чудеса от храброст с една-единствена цел - Дарко отново да проходи и да води нормален начин на живот.

Юношата на Левски продължава лечението си след тежката автомобилна катастрофа, която претърпя през 2010 година. Вече пети месец той е на лечение в Магдебург, а средствата недостигат, което е обяснимо, предвид скъпите процедури. В специализираната клиника Дарко се лекува с физиотерапия и локомат, които струват по 100 евро на ден. Още на втория месец в Германия майка му Даниела се принуди да започне работа като чистач в клиниката.

"Радвам се, че хората тук ни подадоха ръка. Изкараните пари от работата в болницата стигат да плащам поне квартирата. За лечението обаче средствата не достигат и съм много притеснена. Длъжни сме да продължим! Дарко не иска да се върне обратно в България преди да е проходил", каза Даниела.

На въпрос какво ще пожелае на сина си за 28-ия му рожден ден в неделя, тя отговори без да се замисля: "Пожелавам му още преди 29-ия му рожден ден да е проходил и да сме се прибрали в България!".

Всеки, който има възможност, може да подаде ръка на Дарко на следната дарителска сметка:
Титуляр: Дарин Валериев Тодоров
УниКредит Булбанк
IBAN в лева - BG31UNCR70001519456109 - BIC: UNCRBGSF
IBAN в евро - BG74UNCR70001519456111 - BIC: UNCRBGSF

Още за Дарко на фейсбук страницата му - ТУК!