За драматичната история на юношата на Левски Дарин Тодоров вече знаят и в Германия. Майката на катастрофиралия през 2010 година шуменец, който прекара месеци наред в кома, разказа пред БЛИЦ СПОРТ, че специалисти от волейболния клуб в Магдебург са предложили да се грижат за сина й с цел по-бързото му възстановяване.

Двамата масажисти са взели присърце случая с Тодоров и сами изявили желание да му помагат, при това напълно безплатно. Немците ще посещават клиниката в Магдебург, където българинът е на процедури вече пети месец.

"Изненадах се, като научих за намерението им, много добри момчета. Предполагам, че някой от работещите в болницата им е разказал за случилото се с Дарко и усилията му да се върне към нормалния начин на живот", сподели Даниела пред БЛИЦ СПОРТ.

"С голям ентусиазъм двамата масажисти изразиха желание да работят с него в следващите дни и то напълно безплатно. Благодарим им! Служителите във волейболния клуб на Магдебург ще се грижат за масажите и рехабилитационните процедури на Дарин", добави майката на Дарин Тодоров. Той е категоричен, че няма да тръгне обратно от Германия към България, преди да е проходил напълно сам!

Футболистът и семейството му обаче имат големи затруднения с осигуряването на финанси за продължаването на лечението в Магдебург, което е много скъпо. В специализираната клиника Дарко се лекува с физиотерапия и локомат, които струват по 100 евро на ден. Още на втория месец в Германия майка му Даниела се принуди да започне работа като чистач в клиниката, за да изкарва пари за плащането на наема на квартирата, в която живеят.
 
Всеки, който има възможност, може да подаде ръка на Дарко на следната дарителска сметка:
Титуляр: Дарин Валериев Тодоров
УниКредит Булбанк
IBAN в лева - BG31UNCR70001519456109 - BIC: UNCRBGSF
IBAN в евро - BG74UNCR70001519456111 - BIC: UNCRBGSF

Още за Дарко на фейсбук страницата му - ТУК!