Изключително тягостна атмосфера съпътства погребението на футболния треньор Венцислав Маринов, който в четвъртък сложи край на живота си. Над 100 души – роднини, близки, приятели и бивши възпитаници на детско-юношеската школа на ФК Черно море, изпратиха ексфутболиста в последния му земен път.

Докато поднасяха съболезнованията си на майката на Венци, жената припадна на два пъти и едва не се свлече на пода, видя репортер на БЛИЦ. Траурната церемония бе в 14 часа на Старите гробища във Варна, където в продължение на час опечалените се прощаваха с Маринов. Сред тях имаше десетки футболисти от школата на Черно море, включително от юношите старша възраст, които станаха вицешампиони под ръководството на Маринов. Всички те носеха венци и цветя и с насълзени очи се прощаваха с треньора си. Едно от момчетата дори остави сребърния си медал в ковчега на треньора си. На погребението бяха дошли и 12-годишният син на Маринов и съпругата му, която се раздели с него малко след отправените обвинения в педофилия.

Сред множеството хора, дошли да си вземат последно сбогом с Венци Маринов бяха и бивши футболисти като Валентин Вълков – Сиака, Димитър Трендафилов, Димитър Митов, Емил Бояджиев и др.
 
Както вече е известно, Венци Маринов не издържа и сложи край на живота си, след като бе привлечен към наказателна отговорност след подаден сигнал от родителите на две момчета, посещавали детско-юношеската школа на Черно море. Според жалбите треньорът блудствал с две момчета на 10 и 12 години. През ноември м. г. Районният съд във Варна осъди на първа инстанция Венцислав Маринов за блудство и опит за полов контакт с 12-годишното момче, както и за блудствени действия при продължавано престъпление и полов акт с 10-годишното момче. Той бе осъден на 3 години лишаване от свобода, отложени с изпитателен срок от 5 години. Делото бе гледано при закрити врата и по съкратена процедура, след като обвиняемият се призна за виновен по всички обвинения.
Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ

______________.jpg