"Голяма е радостта, че се роди нов Стоичков!". Това сподели майката на Христо Стоичков - леля Пенка.

"Дано малкият Христо наследи моя характер и краката на Христо. Това е сбъдната мечта!", добави тя пред "България Днес".

Легендата на българския футбол Христо Стоичков сподели радостната вест с емоционална публикация в социалните мрежи на 17 ноември. "Роди се първият ми внук, Христо Жулиен Креспо Стоичков! Ние сме най-щастливите баба и дядо на света. 16/10/24". Детето е на малката му дъщеря Христина.

"Всички в семейството сме много радостни - сподели леля Пенка. - Настроението вкъщи е отлично. Аз съм си в село Ясно поле, сега е периодът, в който се слага туршията. И с това се занимавам, за да има хубава домашна зимнина", казва майката на Стоичков.

Леля Пенка следи отблизо всичко свързано с футбола и не пропуска домакински мач на местния отбор. От години участва и в ръководството на клуба.

Оказва се, че освен в любимия спорт, майката на Христо Стоичков е много добра и в политическите прогнози. На предишните избори леля Пенка не успя да гласува, защото бе забравила да си извади бележка, с която да й бъде позволено да пусне бюлетина в Ясно поле. По адресна регистрация се води в Пловдив.

"След 4 месеца пак ще имаме избори - каза тогава пред "България Днес" леля Пенка. - Баба Ванга ми е предсказвала много отдавна какво ще се случва. Навремето ми каза много истини, които се сбъдват."

Майката на успешния български футболист се оказа права, че политическите партии в предишния парламент няма да успеят да сформират правителство. Както и, че ще има поредни предсрочни избори, въпреки че вотът се позабави спрямо нейната прогноза.