Новият силен човек на "Армията" Георги Илиев-Майкъла даде пресконференция по повод предстоящото вечно дерби с "Левски". ЦСКА приема "сините" в събота от 16:00 часа на Националния стадион "Васил Левски". Майкъла изрази мнение, че и двата отбора не играят футбола, който се изисква от тях.

"Първо - да ви се извиня за закъснението, но много трудно дойдох до стадиона. Пътувам 50 минути от парк хотел Москва", започна Илиев на брифинга, който се забави и не стартира от 12:00 часа, както беше предварително обявено.

"Предстои дерби между два отбора, не на особено високо ниво. Имам предостатъчно работа по стадиона и не мога много да се занимавам с отбора. Но искам да кажа, че качеството на ЦСКА и "Левски" не е това, което трябва да бъде. И двата отбора трябва да се върнат на позициите, които заемаха преди 20-ина години, или преди 15 г. Имаха място в Европа, а сега... ЦСКА отпадна от посредствен отбор, "Левски" отпадна от посредствен отбор. За какъв футбол тогава да говорим?! Какво да коментираме", изрази мнението си Георги Илиев.

"Говорим, че искаме да се върнем в Европа, но с тази игра няма как да се случи. И в двата отбора не е това, което трябва да бъде", добави шефът на "червените".

"Имам още една причина да свикам тази пресконференция. Искам чрез вас - медиите, да сведете една информация до обществеността, че вече всеки ще си плаща, за да влиза на стадиона. Всички билети, покани, пропуски са платени. Искам да се извиня на хората, които досега са получавали безплатно вход. Аз въведох това нещо, понеже трябват пари за терените, ДЮШ, до 40 дни трябва да съм ги направил и да ги открия. Който иска да гледа ЦСКА, отива, дава 30 лева за покана, плаща си там, колкото струва, и влиза", съобщи Георги Илиев и заяви още, че Мишел Платини най-вероятно няма да играе и срещу "Левски", след като все още не е получил картотека от БФС - "Няма индикации Платини да играе срещу "Левски". Очаквам някакви решения утре. Говорих с Боби Михайлов, той се обърна много коректно и професионално. Показа ми къде сме сгрешили. Според мен обаче не е правилно да лишиш човек от работата му заради документални неща, Платини трябва да работи. От разговора, който проведох с Михайлов разбрах, че за момента не може да бъде картотекиран. Но аз не съм юрист и не мога да коментирам този казус."

"За мен този бюджет е много голям, прекалено много чужденци има в ЦСКА, които не могат да заработят парите, които получават. До Нова година трябва да покажат качествата си, ако искат да останат. При всички случаи ЦСКА ще се отърве с голяма част от чужденците, не можем да издържим с този бюджет", закани се Георги Илиев.

"Спокойствието на футболистите е осигурено. Парите сме им ги дали. Каквото съм поел като ангажимент, е осигурено. Коментира се само какво имат да получават, а защо не говорим за това, което играят. Всеки мач на ЦСКА трябва да си на 100%. Това са ни играчите, нямаме други. Повечето футболисти трябва да докажат, че са достойни за ЦСКА. Просто трябва да започнат да носят отговорност за представянето. Има прекалено много чужденци, които не могат да докажат парите си на терена. Покрай клуба някои хора живеят много добре. Чужденците си живеят спокойно у нас, взимат си редовно заплатата, а не дават всичко от себе си", коментира още изпълнителният директор на "армейците".

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА