Легендарният бивш футболист на ЦСКА Георги Илиев – Майкъла отново е спряган за началник в клуба. БЛИЦ се свърза с един от героите на “червените”, който беше част от тима, детронирал на днешната дата през 1982 година Ливърпул. Точно преди 30 години ЦСКА победи с 2:0 след продължения тогавашния актуален носител на КЕШ в четвъртфинал.

-Г-н Илиев, връщате ли се в ЦСКА, ще преговаряте ли днес с “Титан”?
-Какви преговори, глупости. Вижте, аз няма да се върна в ЦСКА от днес за утре. Искам време, за да мога да си подредя нещата. Ще ви кажа, че единствено съм говорил със Стойчо Младенов. Той ми каза, че има нужда от мен. Това е, с ръководството не съм водил преговори.

-Със сигурност сте запознат с положението в клуба към момента. Плаши ли ви това?
-Все някой трябва да започне да оправя бакиите. Аз не се плаша. В ЦСКА трябва да разберат, че ако трябва 1-2 години няма да има резултати, но ще бъде поставено ново начало. Какво като станеш шампион и после не можеш да вземеш лиценз, за да играеш в евротурнирите. Докато не си оправят базите, детско-юношеската школа, няма да стане.

-Може ли да преговарят с вас, за да се възползват от връзките ви в строителния бизнес и евентуално около разрешаване на проблема с базите?
-Вижте, аз мога още утре да помогна за базите. За да започна работа в ЦСКА обаче трябва да говоря с премиера Бойко Борисов, с главния архитект на София, с инвеститори. Искам да знам дали държавата се интересува от ЦСКА, или не. Не може клубът да плаща наем, а в същото време да няма база, това е немислимо.

-Защо ЦСКА не успява да вземе базите, а уж всичко е готово около концесията?
-Няма никакви проблеми с концесията. Кажете ми обаче какво ще правят шефовете с базите, ако утре ги получат. Нали трябва да има някакъв план, някакви пари, за да се промени нещо. Не само да ги вземат и да стоят да пустеят.

-Вие готов ли сте да работите с “Титан”?
-Да, аз нямам проблеми с никого. Всички знаят какъв човек съм, че държа на реда и дисциплината. Моите служители в останалите ми фирми го знаят много добре. Не търпя своеволия и няма шест-пет при мен. Всички, включително настоящите шефове на ЦСКА, знаят какво мисля и че говоря истините право в очите. Може би затова съм неудобен за много хора.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ