"Забъркват ме в интриги! Не съм говорил лоши неща за Ицо Стоичков и Стойчо Младенов", коментира пред БЛИЦ СПОРТ Георги Илиев - Майкъла.

Бившият защитник и шеф в ЦСКА е огорчен от предписаните му думи в "7 дни спорт", където е цитиран: "Предлагам Стоичков за треньор на ЦСКА. След като толкова пази този румънец чак от Маями, нека той да го наследи. Да, Ицо е легенда на ЦСКА, обаче какъв акционер е, като не дава 1 лев в бюджета? Според мен тези, които издържат отбора трябва да вземат решение. Чух, че преговарят със Стойчо Младенов. А аз за него съм си казал мнението. Той е от гробокопачите на ЦСКА."

"Абсолютни лъжи. Не съм коментирал подобни неща. "7 дни спорт" ме вкараха в страхотни интриги. Да, наистина предложих Стоичков и екипа му, с който дойде в ЦСКА през 2013 година. Тогава аз ги назначих, бяха силен екип. Казах Стоичков да дойде за треньор като коментар, че феновете ще го приемат. Ицо е легенда, той е обединител на феновете. Но на този етап няма как да се върне. Едва ли би станал треньор на ЦСКА в момента", каза Майкъла пред БЛИЦ.

"Точният е този, който е избран от собственика и спортния директор. Който дава парите, той трябва да казва, а не портиерът, например. Ние само можем да даваме лично мнение. Казах си мнението вече за Любо Пенев. Гриша Ганчев е собственикът, Стойчо Стоилов спортният директор, те решават. Ганчев е собственикът на ЦСКА, всички други са помощен персонал. Но поне до Нова година, добър или лош, Йорданеску трябва да получи шанс", смята Георги Илиев.

"Ицо да се върне в ЦСКА е добро предложение. Но никога не съм коментирал за пари - че като акционер не бил дал 1 лев. В страхотна интрига ме забъркаха", недоволен е Майкъла.

"Никога не съм казвал за Стойчо Младенов, че бил гробокопачът на ЦСКА. Искам да му се извиня. Некоректно е да ме вкарват в интрига с него. И сега той е един от най-добрите варианти за треньор на ЦСКА, ако ръководството може финансово да отговори на условията му. Нормално е неговите финансови показатели да бъдат високи, той е добър треньор. Стойчо е прекрасен треньор и е добър вариант за ЦСКА. Това е истината, а не измислиците в интригантската статия на "7 дни спорт", коментира Георги Илиев.

"Когато бях в клуба, имах проблеми със Стойчо само по финансовите неща, нищо друго. Както и заради многото чужденци, които се водеха в ЦСКА по това време", добави бившият защитник.

"Резултатите показват работата на един треньор. И Ицо Янев е добър, но след като не побеждава, видяхте какво се случи. В ЦСКА и Левски никой не може да те чака. Трябват само победи. Дори и Ван Гаал и Моуриньо да дойдат, ако няма победи, никой няма да ги чака. Феновете на ЦСКА го казаха - време е за мъже", продължи бившият шеф на "Армията".

"Нямаме друго ЦСКА! Приемаме, неприемаме, това е. Отборът в Първа лига е истинският ЦСКА. Несериозно е да говорим за ЦСКА 1948. Ако искаха, можеха да оздравят ЦСКА. Имахме по-малко задължения от Левски. Техните дългове вече са около 26 милиона лева. Истината е една - на 9 септември ЦСКА си отиде, фалира. Закриха умишлено ЦСКА. Болна тема за всички, които обичаме ЦСКА. В момента Гриша Ганчев плаща, той определя нещата. Зад него сме. Дали е Литекс, дали Чавдар (Етрополе), няма значение, това е реалният ЦСКА в момента. След като държавата и БФС са го допуснали, значи е така. Ако още някой смята, че това не е истинският ЦСКА, да дойде, да извади 4-5 милиона и да създаде нов клуб, който да започне от нулата. Факт е, че на този етап половината фенове не приемат този ЦСКА, но нямаме друг вариант. И заради това предложих Стоичков - той е човекът - обединител", завърши Илиев.

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига