Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Треньорът Красимир Мечев, който за последно работи в детско-юношеската школа на Славия, коментира пред БЛИЦ обвиненията, че е оказвал натиск върху Стефано Кунчев. Бившият съпруг на фолкпевицата Малина категорично се разграничи от появилата се информация, че е бил от хората, предлагали 20 000 евро на вратаря на младежкия ни национален отбор, за да пусне 2 гола на Австрия. Мечев има обяснение за всички - кандидатирал се е за треньор на юношеския национален отбор и заради това сега опитват да опетнят името му.

- Г-н Мечев, какво се случва с вас? Името ви беше забъркано в скандал. Наистина ли сте част от тотомафията?
- Изчаках да видя какво ще стане, какво ще се напише. И заради това не избързвах с отговора. Сега обаче вече мога да говоря. Начетох се на глупости по мой адрес. Има атака към мен, това е очевидно. Всичко е напълно измислено, излязоха само неверни неща по мой адрес. Всичко това влияе върху името ми. Поразрових се и видях, че въпросният мач с Австрия, в който младежите ни печелят с 2:0, се играе на 10 ноември миналата година. Това веднага ме кара да си задам въпроса защо чак сега се разкриват тези неща? И защо заместват моето име?

- Кой смятате, че ви забърква в скандала с "черното тото"?
- Имам готов отговор. Всичко това може би се случва, защото съм подал документи за треньор на юношеския националния отбор, за който в БФС обявиха конкурс. Става въпрос за формацията, родени 1998 г., който ще ни представя на Европейското 2015-а, на което спечелихме домакинството. Изглежда някои хора искат да ми попречат. Явно не съм им приятен. Аз обаче съм уверен, че ще го спечеля този конкурс. Знам, че мога да работя с този отбор и да направим нещо голямо. Не мога да си обясня обаче защо чак след месеци се разкрива за този случай. Предлагани били пари на Кунчев... Защо не го казаха тогава? Почти съм сигурен от кого идва атаката срещу мен. Вижте кога са ме изгонили от Славия - на 20.08.2011 г. Тогава поех набор 1995, тръгнахме в първенството с 3 победи - над Спартак (Пловдив), ЦСКА и Черноморец. Взех най-слабия отбор в Славия и го вдигнах. Направих много силен отбор. Седем-осем от момчетата след това подписаха договори с първия отбор.

- Г-н Венци Стефанов ли ви освободи?
- Не, нареди на изпълнителния директор Веско Събев. Той ми се обади по телефона и ме уведоми. Исках да разбера мотивите за освобождаването ми, но това не се случи. Г-н Стефанов ме обвинява, че съм вземал пари от родители, за да налагам децата им. Това са пълни глупости. Нека да дойде поне един родител и да каже. Дори 25 стотинки, ако съм взел, веднага ще скъсам дипломите си и повече няма да се занимавам с футбол. Обвинаваха ме, че синът ми се държал вългарно, храната на лагерите не била хубава. Имало било мениджърски интереси. Само неприятни неща по мой адрес. Атаката не е случайна. Това, че бившата ми съпруга има мениджърска агенция, не означава, че аз имам облаги от това. Дори гледах да помагам на Славия. Вадил съм пари от джоба си за юношите. А и Галин Иванов аз го доведох на "Овча Купел", и то без пари. Смятам, че в тези 4 години, в които съм бил в Славия, не съм работил на 100 процента, а на 1100. Който и да попитате, ще ви го потвърди.

- Имате ли врагове в Славия?
- Не, с изключение на един-двама. Този, който ме изгони - Георги Мидилев... съветникът на г-н Стефанов. Той изгони и други треньори, а няма нищо общо с футбола. Стефан Колев става шампион, гонят го. Моят отбор върви добре, гонят го.

- Все някога имало ли е случай, в който някой родител да ви е предлагал пари, за да налагате сина му в Славия?
- Аз да взема пари - невъзможна работа. Това граничи с научната фантастика. Няма такъв случай, никой не ми е предлагал. По-скоро аз да съм давал от личния си джоб, отколкото някой на мен да дава. Аз уреждах футболисти без пари, давах всичко за Славия, а те как постъпиха с мен... Много съм старателен в работата си, водя си статистика. Записвам си в тефтери всички мачове - как са завършили, кой колко е играл и как се е представил. Това едва ли го правят много от треньорите в България.

- Вие ли посъветвахте Галин Иванов да не се връща в Славия?
- Никога не бих му казал подобно нещо. С Галин съм приключил взаимоотношения преди 2 години.

- А вие бихте ли се върнал в Славия?
- Изключено е, поне на този етап. Не попаднаха на президент. А и той явно приема лъжлива информация. Съветникът му Георги Мидилев направи всичко възможно за изгонването ми. Миналата години приключва нашето първенство, някои от момчетата ми започнаха с мъжете. Тогава треньор беше Емил Велев. Извика ме да му помагам, защото аз най-добре познавам юношите. Нямах нито ден почивка. Веднага започнах и аз с първия отбор - тренировки, лагери. Всичко го правех с удоволствие, защото си обичам работата. Мога да работя 24 часа в денонощието дори. Преди години си зарязах бизнеса заради футбола. А сега какво се получава, май ще трябва да се откажа от футбола, за да се занимавам пак с бизнес.

- Какъв е той, ако не е тайна?
- С бяла техника се занимавах. Вкарвах я от Швеция, Швейцария, Япония. Имах и автоморга. След това се захванах с Траяна, даже инвестирах и мои пари във футбола. Работих и в Берое, след което Събев ме взе в Славия. Много съм му благодарен. Той добре знае, че никога не бих го подвел.

- Споменахте Емил Велев, явно сте приятели. Сега ще ви вземе ли в Локо (Пд)?
- Не, няма шанс. Той си има екип, а и аз не мога да бъда помощник. Мечтата ми е да стана отново старши треньор, да направя отбор само от българи - до 23-24 г. Трябват ми точно 6 месеца и ще го направя много силен.

- Да се върнем на темата с тотомафията. След всичките тези неща и писания вие бил ли сте разпитван. Имали ли сте срещи с властите?
- Нека да има. И аз искам да има, за да се изчисти името ми.

- Разговаряли ли сте със Стефано Кунчев?
- Обадих му се, след като излезе лъжливата информация, че съм го притискал. Не му знаех телефонния номер, но го намерих. С Кунчев съм здравей-здрасти. Нито съм му бил треньор, нито го познавам. Свързах се с него, когато видях статията. Уж отидох на морето да си почина и един ден, както се пека на плажа чета някакви глупости за мен. Направо главата ме заболя. А и през последните месеци ми е едно такова... напрежение, без работа съм, а искам да съм треньор. Сега и с тези неща, в които ме забъркаха. Само неприятности.

- Не отричате, че сте имали разговор с Кунчев? Какво ви каза той?
- Стефано ми каза, че тези неща не са излезли от него. Не знае какво е точно, много не му се говореше. След това пак го търсих, но не ми вдигна телефона. Не знам защо и по какъв повод идват тези обвинения. А и защо чак сега го казват това нещо. Да го кажат тогава - преди мача с Австрия или след него. Викам му Стефано какви са тези работи. А той ми отговори, че не бил казвал нищо за мен. Даже звъннах и на Веско Събев. Чудех се дали да се съдим, какво да правим. Но не виждам смисъл да водя някаква загубена битка. Славия си има лоби, а аз нямам. Лошото е, че всичките тези неща ще повлияят на кариерата ми. Питам се и друго - защо да бият Кунчев? Все едно да ти предлагат някоя кола, ти не искаш да я купиш, и тогава да те пребият и теб. Много смешна работа.

- Г-н Стефанов от няколко месеца алармира, че на мачовете при юношите се забелязват момчета, които работят усърдно на лаптопи, визирайки, че залагат онлайн на двубоите? Вие имате ли преносим компютър?
- Имам, естествено, но с такива неща не се занимавам. Използвам го за треньорската си работа. Аз ако видя дори един такъв на стадиона, веднага се обаждам на полицията, за да дойдат и да го закопчаят. Но никога досега не съм виждал такива хора, за които г-н Стефанов говори. А и не ми е работа да гледам публиката - дали някой е с лаптоп на мач или с какво. В България вече всичко е уредено. Бием Холандия и веднага го изкарват уреден мач. После падаме от Холандия - пак уредено. Радо Стойчев бил продал мача на Германия, Любо Симеонов постигна голяма победа преди няколко дни и го изкараха, че и това било уредено.

- Притеснявате ли се от нещо?
- Съвестта ми е чиста. От нищо не се притеснявам. Нека прокуратурата си каже думата, както каза г-н Стефанов. Нека всеки да си върши работата. С пожелания към всеки да бъде спорна и успешна. Стига вече с това този мач е уреден, оня мач е уреден. Така се вреди на всички. Съсипват се футболистите. За мен Славия е най-доброто място за създаване на футболисти, но до 18 години. След това няма шанс за тях. Виждате какво става. Привличат се чужденци, а нашите кадри се загърбват. Само един пример ще ви дам. Доведох Спас Георгиев от Стара Загора. Игра страхотно в юношите, подписа професионален договор. По времето на Емил Велев се представи много силно, изигра 22 мача. А след това я има 15 минути, я няма. Лошото е, че половината от треньорите в "А" група никога не са работили с деца.

- Синът ви Симеон също не получи шанс за изява...
- Така е, въпреки че беше заиграл добре. Не знам защо обаче не получи шанс. Всички треньори, които дойдоха, все го загърбваха. Вили Вуцов го разбирам. Той си идва със своя концепция, докара си негови хора.

- A сега къде е синът ви?
- В момента е във Верея (Стара Загора), поддържа форма. Преди години беше в "Левски", искаха го в Литекс, но аз го насочих към Славия. По времето, когато г-н Николай Банев беше в Берое и остави клуба. Тогава насочих Галин към Славия, а го искаха "Ботев" (Пловдив), Черноморец (Бургас) и други клубове.

- Симеон беше и в ЦСКА, какво се случи там?
- Съветвах го да не отива в ЦСКА. Бях против, но той направи този избор. По-добре е да бъде в слаб отбор, но да играе редовно. А той отиде в ЦСКА, там беше почти невъзможно да пробие. Дуци си докара хората, взе си комисионните. Симеон загуби 30-ина дни. Трябваше да отиде в друг отбор, защото да не си губи времето. На 21 е вече. Спас Георгиев пък имаше предложение от Берое миналата година, но настоявах да остане в Славия, тъй като аз го бях довел и щеше да ме злепостави. Като се махна Велев обаче не му се даваше грам шанс. И от добър футболист стана световно неизвестен. Странна работа е в Славия. Идват ми някакви Марич, Старич... всевъзможни чужденци, които след шест месеца ги освобождават. Пожелавам на Славия за 100-годишнинната да са най-нагоре в класирането. Но за мен е невъзмножно да се сглоби отбор за една подготовка. Славия няма ядро. Освободиха едни, вземат други. Прахосват се талантите ни. Момчетата си заминават, вместо да получават шанс. Много ми се иска да стана старши треньор и да изградя силен отбор само от млади момчета, българчета. Искам да се обърна към хората да не се влияят от писанията по мой адрес. Това е атака срещу мен, провокация. Предлагам да се направи анкета между треньорите и хората, с които съм работил. Тези неща влияят не само на мен, а и на Стефано Кунчев.