Мениджърът на Астън Вила Алекс Маклийш обяви, че неговите играчи ще направят всичко възможно, за да победят Челси в утрешния мач от 31-ия кръг на Висшата лига, а успехът ще бъде в чест на капитана Стилиян Петров. Шотландецът разкри, че е обмислян вариант за отлагане на двубоя със "сините", но Петров е настоял срещата да се проведе.

Както е известно, днес стана ясно, че българският национал има остра левкемия. Тежката болест бе открита след допълнителни изследвания през тази седмица. Те бяха назначени, след като Петров се оплака от отпадналост и висока температура след мача с Арсенал през миналия уикенд. 32-годишният халф ще започне лечение в най-скоро време.
 
“Убедени сме, че болестта е открита в ранен стадий. Стан ще получи най-доброто лечение. Говорих с него. Той се държи мъжки, което е типично за него. Притеснява се как болестта му ще се отрази на неговото семейство”, заяви Алекс Маклийш.
 
“Заради състоянието му след мача с Арсенал, аз знаех, че Стилиян ще премине допълнителни прегледи. Днес клубният лекар ми каза, че няма да мога да разчитам на Петров за мача с Челси. Докторът очакваше да получи резултатите от прегледите”, допълни шотландският специалист.
 
“Играчите ще бъдат мотивирани и ще направят всичко по силите си, за да спечелят мача с Челси заради своя капитан. Стилиян ще бъде вдъхновение за момчетата и съм сигурен, че самият той ще се надява на успех на тима. Знам, че някои от футболистите ми вече си разменят съобщения от сорта: Да го направим за Стан. Без съмнение всеки един от тях ще се раздаде докрай в утрешния мач”, разкри мениджърът на Астън Вила.
 
Феновете на “виланите” вече обявиха, че в събота ще организират ден на Стилиян Петров. След новината за тежката болест, сполетяла капитана на тима, привържениците на тима отмениха протест срещу мениджъра Алекс Маклийш и се организират в подкрепа на Стенли.
 
“Нека да загърбим всичко друго. Стилиян Петров винаги е давал 100% за клуба. Най-малкото, което можем да направим е, да му покажем, че в Астън Вила всички сме голямо семейство, и да му покажем подкрепата си. Всички да извадят фланелките, шалчетата, знамената на Петров и България, и да ги донесат на “Вила Парк”. Трябва да покажем на капитана ни, че сме с него в битката срещу тази болест. Ние сме Астън Вила, а Стан е един от нас,” призовават феновете на “виланите” в един от своите сайтове.