Защитникът на Литекс Михаил Венков е пред трансфер в Металург (Донецк), твърди "Тема спорт". Левият бек на "оранжевите" обаче ще премине като свободен агент в украинския тим, след като договорът му с шампионите изтече. Наставникът на Литекс Любослав Пенев няма да разчита повече на него и така нов контракт от страна на ръководството не му бе предложен.

В момента Металург, в чиито редици блести бившият ас на ЦСКА Велизар Димитров, е на подготовка в Австрия. Очаква се до няколко дни Венков да парафира личния си договор с клуба от Донецк, където е още и бившият играч на "Левски" - Зе Соарес.

До последно Венков водеше разговори с Локомотив (Пловдив). Той бе желан от спортния директор на "смърфовете" Бранко Милованович. Сърбинът дори призна за възможността бранителя да заиграе на "Лаута". Защитникът обаче е предпочел парите на украинците пред опцията да облече черно-белия екип.

Вариант за него бяха още Черноморец и "Левски", но на "Герена" не го е пуснал босът на Литекс Гриша Ганчев.

"Да, Металург (Донецк) е вариант пред мен и почти сигурно ще подпиша с тях", призна пред "Тема спорт" Михаил Венков. /БЛИЦ