"Уиски няма да може, но календари ще ви свалят". С тези думи президентът на БФС Борислав Михайлов се обърна към журналистите в края на пресконференцията, която даде след заседанието на Изпълкома на футболната ни централа.

На сбирката не беше решена съдбата на Литекс. Стана ясно, че Изпълкомът е създал комисия с председател Михаил Касабов, която ще даде становище за "оранжевите“, а едва след Нова година ще се реши бъдещето на отбора, койото беше изхвърлен от "А" група.

Михайлов съобщи, че БФС ще наеме французин, който да работи за подобряване на съдийството в България. "В преговори съм с един от Топ 3 от инструкторите на УЕФА. Той е французин, да дойде, не да живее тук, но да идва всяка седмица в България и да бъде като платен мениджър на Съдийската комисия, платен от БФС", поясни бившият вратар.

"Международните ни съдии навън се справят прилично, но тук натискът върху тях е голям. Докато не спрат да се занимават със съдиите, те няма как да спрат да грешат. Този натиск не е от БФС. Този натиск става след назначенията", коментира Боби Михайлов.

Канал 3 публикува видео от цялата пресконференция: