Христо Стоичков сериозно си изпати заради обидите по адрес на Борислав Михайлов. Камата изригна снощи след загубата на Литекс с 1:2 от Локомотив (София), казвайки доста силни неща. Бесният от съдийството Стоичков оплю здраво Михайлов, а в БФС моментално реагираха и му лепнаха глоба в размер на 7000 лева.

„Естествено, че съм нервен. Не може един, който иска да е някакъв фактор в българския футбол, да е най-големият боклук. Не може да се подиграва с труда, не може да се подиграва 90 минути с труда. Да си вдига картони, където си иска, каквото си иска, чиста дузпа не дава, ами как да го направя, как да вляза при тези деца. И утре да ме сочат, че съм дал мача на Локомотив. Това ли да пишат утре? Тия мършляци. Да, оня с перуката е същият, където е във футболния съюз. Той е същият боклук!", изригна Стоичков.

„Не ме интересуват глобите, аз имам пари за разлика от тях. Каква среща да търся с тоя, не му споменавай името (б.р. - името на Борислав Михайлов). Докато някъде не го хвана, да го пребия, това ще стане!", закани се Камата на Борислав Михайлов и БФС веднага го глоби. На Камата са присъдени две санкции. Едната е в размер на 5000 лева заради обидите по адрес на президента на централата, а 2000 лева са за обидите срещу главния съдия Георги Йорданов.

Стоичков също така е наказан за 1 мач и няма да може да води Литекс в последния кръг срещу Черноморец.

Решението на Дисциплинарната комисия:


* За нанесени обиди в средствата за масова информация, на основание чл.37, ал.1, т.17./1/ буква „А”, ДК наказва Христо Стоичков – ст.треньор на ПФК Литекс с глоба в размер на 5000 лева.

* За обида на длъжностно лице в средствата за масова информация, на основание чл.37, ал.1, т.17./2/ буква „Б”, ДК наказва Христо Стоичков – ст.треньор на ПФК Литекс с лишаване от право да ръководи отбора за 1 среща и глоба в размер на 2000 лева.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ