Треньорът на Литекс Христо Стоичков бе изключително афектиран след загубата с 1:2 от Локомотив (София). Камата обвини за поражението главния рефер Георги Йорданов, а в същото време нападна по жесток начин Борислав Михайлов. Стоичков дори се закани на президента на БФС, че ще го хване някъде и ще го пребие и го нарече "боклук".

„Естествено, че съм нервен. Не може един, който иска да е някакъв фактор в българския футбол, да е най-големият боклук. Не може да се подиграва с труда, не може да се подиграва 90 минути с труда. Да си вдига картони, където си иска, каквото си иска, чиста дузпа не дава, ами как да го направя, как да вляза при тези деца. И утре да ме сочат, че съм дал мача на Локомотив. Това ли да пишат утре? Тия мършляци. Да, оня с перуката е същият, където е във футболния съюз. Той е същият боклук!", заяви Стоичков.

„Не ме интересуват глобите, аз имам пари за разлика от тях. Представете си, ако не съм аз, какво ще е тука. То бива, бива тая простотия, ама чак пък толкова. На мен не може да ми писне. Специално тоя, дето по цял ден върви и не се прибира в България, няма да ми писне от него. Да, ще остана напук на него, да го е яд.“

„Как искат да я караме, искат да готвим футболисти за националния отбор. Ония се радва от националния отбор, другия се радва с националния отбор, а тука никой не помага за тия деца да растат“, добави още Стоичков.

„Съдията е гузен и бяга. На три метра от страничния стана дузпата. Какво искате да направим? Ама се подиграват с тия деца, няма да стане. Виждате как стават шампиони, ония другите лягат. Мен няма да ме сочат с пръст, щом загубя един мач. Няма да сочите, че съм дал мача. И децата ги уча футбол да играят. И не ме е срам. Но няма да се подиграват. Каква среща да търся с тоя, не му споменавай името (б.р. - името на Борислав Михайлов). Докато някъде не го хвана, да го пребия, това ще стане! То не може, това е подигравка. Ако се мисли, че е много голям президент, ще е единственият в историята, който няма да отиде да гледа неговия отбор на световно първенство, а ще ходи само на екскурзии", каза още разгневеният Стоичков.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ