Любослав Пенев получава втори шанс и ще продължи да води националния отбор. Това обяви президентът на БФС Борислав Михайлов на пресконференцията след заседанието на Изпълкома. Той каза, че целта е минимум трето място в групата по пътя към Евро 2016. Сбирката в БФС продължи почти час, след което шефът на футболната централа дада кратък брифинг. На Изпълкома не се явиха двама от членовете му - босът на Славия Венцислав Стефанов, който критикува Пенев след мачовете с Хърватия и Норвегия, както и благодетелят на Литекс Гриша Ганчев.

"Пенев остава треньор на националния отбор. Програма минимум е трето място с оглед на обстоятелствата и точките, които имаме в момента. Пенев има своя втори шанс да продължи да работи с националния отбор. Моментът не е подходящ за неговата смяна", обяви Mихайлов.

"Даваме му втори шанс да работи с отбора. Престанете да искате да извадите нещо от контекста. Той остава треньор", категорично заяви шефът на БФС.

"Казвам, че му се дава втори шанс. Нормално е да го получи. Вече трета година е треньор на националите. Има право да се бори, да се класира минимум на трето място, което смятаме, че е напълно постижима цел. Когато не се постигат резултати, някой трябва да носи отговорност. Не мога само аз да нося отговорност. Което зависи от мен, съм го направил. Любо Пенев е млад треньор и му даваме шанс да продължи. Не смятах за необходимо да го викаме на заседанието, защото не искам да се връщаме в ерата преди 89-та година. Аз не работя по този начин", заяви бившият вратар.

"Данчо Лечков като първи вицепрезидент отговаря за първия отбор, а Емо Костадинов за младежите и юношите. Не виждам какви други консултанти ни трябват. Любо Пенев си избира екипа, никога не сме му се бъркали. Основното за резултатите е слабата форма на водещите ни футболисти. Данчо Лечков вече конкретизира. Не забравяйте, че не сме играли с Андора, а с Хърватия - един от най-добрите отбори в момента. Лошото е, че не играхме с агресията на Норвегия. Никой не се бърка на Пенев", добави Михайлов.

Нашата група "Н" за европейските квалификации