Президентът на БФС Борислав Михайлов даде пресконференция след днешното заседание на Изпълкома, от което се родиха множество новини. Една от тях е за смяната на съдийския шеф - Костадин Костадинов предава поста на Никола Джугански.

"Аз казах и на предишния Изпълком, че ще направим минимум 30 процента промени във всички комисии. Тогава споделих мнение, че не съм доволен от работата на Коце Костадинов, затова там има най-много промени. Докладът за работата им бе обсъден на семинара в Сливен", каза Михайлов.

"Черното тото" не е бич само за България, а за световния футбол. Трябва да бъдем по-резки в борбата срещу него. Заради това мачовете в елитните юношески групи ще се играят в събота и неделя. Колкото до отпадането на четирите отбора – няма как да сме доволни, но ние като Футболен съюз не може да се месим в политиката на клубовете. Ще има намаляване в броя на чужденците, ще има изискване за задължителен брой собствени юноши, както в "Б", така и в "А" група. Стратегията за развитие на българския футбол 2012-2016 ще бъде раздаден на всички медии, за да обсъдим след седмица какво е вашето мнение", сподели шефът на БФС.

"Има обективни причини за отпадането на българските тимове от Европа. Ние ги подкрепяме като български отбори. Подкрепяме Лудогорец и ръководството им най-вече в поведението на феновете срещу тях. Ако имаше отбор, който не заслужаваше да не отпадне, това е Лудогорец", каза още Михайлов.