Бившият президент на БФС и на Професионалната лига Валентин Михов представи книгата си "В играта на живота“, в която той е главен герой, а автор е Георги Атанасов. Известният спортен журналист описва най-интересните моменти от живота и кариерата във футбола на Михов като състезател и ръководител, но двамата имат амбициите да издадат и втори том.

"Преди години се опитаха да ме фалират, но тогава видях, че наистина имам приятели, които ми помогнаха. Наистина съм благодарен на тези хора, благодарен съм на родителите ми, на семейството ми. Сега съм на 62 години и имам амбиции да се върна във футбола, не ме карайте да ставам тепърва писател“, коментира Михов с усмивка, представяйки книгата си в Музея на спорта на Националния стадион "Васил Левски".

Той коментира и някои от актуалните теми в българския футбол. Акцентът беше съдбата на любимия му ЦСКА. "Благоприятният развой беше от януари до 31 март, когато имаше възможност ЦСКА да остане в "А" група. И там е престъплението. Не може да се търсят 30 милиона, към държавата да имаш 10 милиона и да не се срещнеш с шефовете на НАП, за да ти разсрочат дълговете за 2-3 години, което щеше да е по 2-3 млн. на година. Не може да не се срещнеш с тези, които имат да взимат пари, за да се договориш. Те щяха да свалят 30, 40, 50 процента и щяха да останат 13, 14, 15 млн. Е, ЦСКА не може да събере 15 млн. за три месеца?! Това е престъплението", започна Михов.

"Умишлено е направено. Прикрива се нещо. Нека се каже кой е виновен? Как аз бях обвиняван в ония години, когато не съм откраднал един лев? Защо съм обвиняван, когато имаше обществен борд. Трябваше да крадем 12-13 човека. Е, не ставаше. Сега си крадат един-двама. Мисля, че някой прикрива нещо. Толкова да се таи... Какво им пречи виновните да си признаят? Това са 30 милиона, къде са? Мисля, че 2008 година е фаталната за ЦСКА, когато се направи компромис. Там е разковничето. Не можеш да играеш в Европа, но можеш в България. Как става така - с компромис. Защо не се направи още един компромис", попита Вальо Михов.

"Не обвинявам никой от държавата, защото ЦСКА има вина. Но можеше да се направи компромис на база на одит, на съдия-изпълнител. Можеше да се направи компромис ЦСКА да е в "А" група. Нямаме дерби "Левски" - ЦСКА във футбола, волейбола, баскетбола. Какъв е този продукт? За ЦСКА трябваше да се направи една оздравителна програма. И от януари до 31 март имаше срок, през който да се намерят тези 13, 14 или 15 милиона. Сега дали ще бъдем в "А" окръжна, "В" или "Ц" група - привържениците ги боли. Какво от това? Къде са виновните", изрази възмущението си бившият бос на "армейците".