Треньорът на ЦСКА Милен Радуканов изрази емоционално класирането на финал за Купата на България. “Червените” отстраниха Литекс след победа с 2:1 на полуфинала.

“Аз съм най-щастливият човек в момента. Благодаря на футболистите и публиката. Радвам се, че след 5 години отново сме на финал и ще може да се борим за трофея. Изключително силно първо полувреме. Някой може да каже, че накрая случайно сме били. През първото полувреме обаче трябваше да водим с 5:0. Страхотни емоции, за мен един от най-щастливите мигове, да стъпиш тук на “Армията” като треньор. Искрено се радвам за феновете, които се измъчиха в последните 5 години”, заяви Радуканов.

“Преди мача казах на играчите да излязат и да се забавляват, тук е храм на футбола. Пожелах на момчетата да се класират за евротурнирите. Любо Пенев с нищо не ме изненада. Ние може би ги изненадахме с духа и характера. Тези неща ни липсваха в последно време. Радвам се, че се завръщат. Казах на играчите, че ако успеят да спечелят този мач и купата, на тях ще се гледа по друг начин. Първото полувреме за мен бе игра, която рядко се вижда по българските терени, по този начин един отбор да мачка другия”, допълни треньорът.

“Сега имаме мач с Монтана, трябва да не го подценим. За финала на 25 май ще мислим по-нататък. Искам да научим играчите, че ЦСКА трябва да побеждава във всеки мач. Трябва да върнем онова време, когато през 80-те години отборите идваха тук и до 15-ата минута вече губеха с по два-три на нула”, завърши Радуканов./БЛИЦ