Мениджърът на ЦСКА Милен Радуканов похвали публиката след равенството 1:1 със Стяуа в плейоф-реванш в Лига Европа. “Червените” отпаднаха с общ резултат 1:3.

“Изиграхме не лош мач, съжалявам, че не успяхме да победим заради тази публика. Голям поклон и благодарности пред привържениците. Опитахме се да направим, каквото можем, но на този етап това са ни силите. За съжаление ми се струва, че сме далече от Стяуа и останалите средноевропейски тимове. Лоша грешка при гола, от малък ъгъл, но трябва пак да изгледам мача. Играчите трябва да разберат, че трябва работа, работа и пак работа. Един отбор винаги се нуждае от нови попълнения. С тези момчета ще работим до края на есента, но ни трябват равностойни играчи на няколко поста. Целите са ясни, няма смисъл да ги коментираме”, заяви Радуканов.

“Аз не искам да правя трагедии, футболът няма да свърши с този мач. Казах им още след загубата в Румъния, че от следващия ден се прибираме и работим. Така е в Европа, а ние в България започваме да питаме дали ще правим трагедии. Все още нямаме тази класа, притесняваме се да не сгрешим и дали ще победим. Футболът трябва да се играе за удоволствие, трябва да направим много промени. Румънците имат участник в Шампионската лига, още няколко тима ще играят в групите на Лига Европа. Така че ние трябва да се замислим как да ги стигнем и как да променим целия български футбол. Защото в противен случай ще се сменямем един друг и нищо добро не ни чака.

Аз още преди мача казах, че трябва да се играе за удоволствие, без да се мисли утре какво ще ни направят по медиите и вестниците. Ето от това идва напрежението. Липсва ни дори тази дисциплина, която днес показа съперникът. Може много хора да ме обвинят утре за това нещо, но на този етап това са ни силите, максимално откровен съм. Тези хора ни показаха игра в защита, преса и всичко останало”, допълни наставникът./БЛИЦ