Защитникът на Локо (Пд) Йордан Милиев е подписал предварителен договор с Левски и е на 99% възможно да отпътува със "сините" в неделя за Кипър, научи БЛИЦ. Както е известно, Емил Велев и футболистите му ще бъдат на подготвителен лагер в курорта Агия Напа.

Ръководствата на "сините" и "смърфовете" са в напреднали преговори, които може да бъдат финализирани още днес.

По-рано ви информирахме, че Милиев бе в София, за да се срещне с Даниел Боримиров и да подпише контракта, който е за срок от 2,5 години. В него е вписано, че той ще получава 50 000 евро годишна заплата плюс бонуси. Единият от шефовете на "Герена" Даниел Боримиров е обещал на Милиев, че годишната му заплата може да се вдигне драстично, ако той бързо се наложи в състава и заиграе редовно.

На днешното първо занимание на "сините" за 2009-а Константин Баждеков призна, че се водят преговори със собственичката на Локо (Пд) Галя Топалова. Бизнесдамата първоначално искала 200 000 евро, за да пусне Милиев в Левски, но впоследствие свалила до 150 хиляди. На този етап от "Герена" отказват да платят за Данчо, като били склонни да пратят трима свои футболисти на "Лаута".

Милиев преговарял с Левски зад гърба на мениджъра си Несим Нешадов, който е бивш футболист на Локо (Пд). Импресариото бил бесен, че Данчо отказал значително по-добри условия на Черноморец, Сливен и Ботев (Пд), както и на няколко елитни турски клуба. Играчът постоянно изтъквал, че още като малък мечтаел някой ден да заиграе в Левски.

Милиев има действащ договор с Локо (Пд) до края на сезона. Ако през зимния трансферен прозорец не се осъществи преминаването му на "Герена", то тогава това ще се отложи за лятото. ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ