ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Джеймс Милнър и Гарет Бари са само част от звездите от Висшата лига, които ще се включат в днешния благотворителен мач в подкрепа на Стилиян Петров. В двубоя приятели и съотборници на Стенли, и бивши играчи на Астън Вила ще се изправят срещу „лъвовете и легендите” – отборът на ветераните на бирмингамци включващ голяма част от героите, спечелили КЕШ през 1982 г. Тогава Вила побеждава Байерн с 1:0 след гол на Питър Уит в 67-ата минута.

За да вземат участие в срещата всички футболисти от тима на Петров платиха по 1000 паунда на благотворителен търг. Мачът е днес от 15:30 часа на терена на Хейлсоуен Tаун. Билетите ще са по 5 лири за възрастни и по 2,50 лири за деца.

Всички събрани средства ще бъдат включени към инициативата „Да въртим педали за Петров“, която бе стартирана от двамата масажисти на Астън Вила. Така събраните пари ще бъдат дарени за изследване на болестта левкимия и за намирането на лечение за нея.

Организаторите на благотворителната среща се надяват самият Стилиян Петров да се появи, ако се чувства достатъчно добре. В момента българският полузащитник е в ремисия.