Министърът на спорта Свилен Нейков подкрепи футболистите на ЦСКА с положителни допинг проби – Костадин Стоянов, Тодор Янчев и Румен Трифонов. БЛИЦ първи ви поднесе новината за положителните резултати от пробите на Тошко и Румен Трифонов още на 23 декември. Както е известно, в организма на тримата беше открито забраненото вещество метилхексанамин. Вече бившият лекар на ЦСКА Мирчо Крайнов пое вината и заяви, че той е единственият, който носи отговорност за положителните проби.

“По някой път се получава така. В случая знаем, че всичко е по вина на лекаря. Нека видим как ще се произнесе Дисциплинарната комисия към БОК. Футболистите обаче нямат вина и трябва да бъдат оневинени. Бъдещата допинг лаборатория ще бъде важна при такива случаи, тъй като всичко ще минава на проверки. В момента има много медикаменти, които съдържат забранени вещества”, заяви министър Нейков.

Юристите на ЦСКА ще се стремят до последно футболистите да не получат наказание именно заради действията на лекаря и поетата от него вина. “Това е справедливостта, те не са знаели какво приемат”, заяви адвокат Борис Колев./БЛИЦ