Допингскандалът в ЦСКА продължава да се разраства. Пробите на Тодор Янчев и Румен Трифонов след равенството 2:2 с Лудогорец също са положителни. Екслузивната и шокираща за "армейците" новина БЛИЦ разбра от източници от допинг лабораторията в Атина.

Именно там бяха отворени и двете проби на Костадин Стоянов след вечното дерби с "Левски", спечелено с 1:0. Те също са положителни, а вече стана ясно, че лекарят на тима Мирчо Крайнов е давал на футболистите без тяхно знание хранителна добавка, в която се съдържа забраненото вещество метилхексанамин. Националният защитник очаква наказанието си, каквото сигурно ще има и за Янчев и Трифонов. 

БЛИЦ ви съобщи, че Борис Галчев и Мишел Платини са се явили на допинг проби след мача с Литекс в Ловеч, завършил 2:0 за "червените". Тодор Янчев и Румен Трифонов са направили същото след равенството 2:2 с Лудогорец от последния есенен кръг. Любопитното е, че резултатите на Галчев и Платини все още не са известни, въпреки че срещата с "оранжевите" се игра преди тази с тима от Разград. БЛИЦ разбра, че Платини най-вероятно ще даде отрицателна допинг проба, тъй като е отказал да вземе от въпросните хранителни добавки, съдържащи метилхексанамин. Галчев обаче също се очаква да "изгори", както Костадин Стоянов, Янчев и Трифонов.

Президентът на БФС Борислав Михайлов говори по темата след церемонията за Футболист на годината, спечелена от сина му Николай Михайлов.

"Наказания за ЦСКА не може да има. Самите футболисти го отнасят. Има си правилник, ние сме лицензирана спортна федерация и трябва да спазваме това, което се казва от спортното министерство и от БОК. Антидопинговата комисия работи към тях. При нас няма какво да доказват от ЦСКА. Ние чакаме решенията на всички инстанции и след това Дисциплинарната комисия ще се изкаже", коментира Михайлов.