Миньор (Перник) и Сливнишки герой завършиха 1:1 в мач от последния кръг (34-и) мач от първенството в Югозападната Трета лига. 

Още в първата минута Слишков бе изведен зад защитата на домакините, но малко не му достигна да отклони топката преди Минев да улови. В 4-ата играчите на Сливнишки герой отправиха първи удар към вратата на съперника, след като Николай Маринов стреля от 20-ина метра, но ударът му нямаше необходимата сила и вратарят Даниел Леонтиев улови. Две минути по-късно гостите получиха право да изпълнят пряк свободен удар близо до ъгъла на наказаталното поле. След изпълнението Владимир Гогов се изивиси над всички и засече с глава, но без успех. 

В 36-ата минута Илиян Илиев бе фаулиран в наказателното поле, но главният рефер не отсъди нарушението. В 40-ата Йордан Попов получи подаване в наказателто поле на гостите и стреля, като топката се удари в дясната греда на вратата на Миньор. Перничани се активизираха след почивката и създадоха набързо няколко опасни атаки. Първо в 48-ата минута Лъчезар Георгиев пропусна, а 5 минути по-късно Селимински откри, като с глава прати топката в мрежата след центриране от фаул - 1:0.

Попадението накара около 50-те фена на Миньор, които не спряха да подкрепят тима си от началото до края на мача, да изригнат в сектора за гости.

Сливнишки герой изравни в 77-ата минута, когато Димитър Маймунков изведе Мариан Хаджиев отдясно, нападателят напредна и прати топката в долния десен ъгъл за 1:1.

Така Миньор завърши на четвъртото място с 54 точки, с една повече от петия Банско, който направи 2:2 с Хебър. Тимът от Пазарджик е втори в крайното класиране с 84 точки. Както е известно, първо място и директна промоция за Втора лига спечели ЦСКА 1948 (с 92 точки).

РЕЗУЛТАТИТЕ И КРАЙНОТО КЛАСИРАНЕ: