Миньор (Раднево) все пак няма да стартира в професионалния футбол, след като от клуба окончателно се отказаха от намерението да търсят спонсори. Така мястото в Източната “Б” група остава свободно и от БФС са го предложили на двата 2-и отбора в Източните “В” групи, информира БТА. Това са Марица (Пловдив) на Югоизток и Разград 2000 на Североизток.
 
Пловдивчани обаче нямат претенции да влизат в професионалния футбол, което означава, че ФК Разград 2000 ще заеме свободното място. От БФС вече са информирали клуба от Лудогорието за възможността, макар това решение да не е оповестено до момента официално.
   
За разлика от Марица 3-ят на Югоизток Нефтохимик (Бургас) имаше огромно желание да се включи в професионалния футбол или поне да играе бараж за свободното място с претендент от Североизтока. Бургазлии разбрали случайно за подготвяната рокада и веднага се обадили в БФС, откъдето обаче им казали, че нямат шанс, тъй като заемат чак 3-ото място в своята група.
  
Съдбата на Миньор (Раднево) не беше ясна почти през цялото лято, като клубът най-напред гарантираше участие в “Б” група, след това обяви отказ, а после пък реши да поднови занимания. Това подхранваше в последните седмици постоянни спекулации за съдбата на последното вакантно място на Изток, а по всичко изглежда, че то ще бъде заето от тима на Разград 2000./БЛИЦ