Тази сутрин тимът на Миньор (Перник) потегли от курорта Албена за Кюстендил. Както по-рано стана ясно, "жълто-черните" сменят мястото за подготовка заради лошите атмосферни условия в последните дни край морето.

Изпълнителният директор Пламен Атанасов е съобщил на директора на ОП "Спортни имоти" в Кюстендил Васил Гиков, че днес в късния следобед, ако всичко е наред с пътуването, ще пристигнат в града под Хисарлъка, където ще тренират 10 дни.

Пернишкият тим ще води физическата подготовка в силовата зала на стадион "Осогово", а заниманията с топка на терена на ст. "Странджата" с цел запазване на тревното покритие на "Осогово", информира e-79. Президентът Никифор Вангелов заяви, че няма и да настояват за тренировки на този терен, тъй като най-вероятно тимът на Миньор ще играе мача от втория кръг на пролетния дял с Левски именно на "Осогово", тъй като "сините" са наказани за едно домакинство.

Миньор ще отседне в "Стримон Спа Клуб", като са предвидени и няколко контроли. Първата на 23 януари с Марек със сигурност ще пропадне, тъй като дупничани нямат клубен автобус, с който да се придвижат до Кюстендил. Така наставникът Антон Велков в движение ще разбира съперниците за проверките.

Засега сигурен мач Миньор има с Локомотив (Пловдив). Контролата ще се играе на 30 януари от 14 часа на терена в село Мурсалево. /БЛИЦ