Изпълнителният директор на Миньор (Перник) генерал Йордан Димитров обясни ситуацията около проблемите с водата и съобщи, че срещата с Калиакра няма начин да не се състои. "Жълто-черните" приемат тима от Каварна в събота от 17:00 часа в мач от 20-ия кръг на "А" група. Както е известно, от ВиК спряха водата на стадиона в Перник заради дългове в размер на 30 000 лева. Тя обаче вече е пусната и мач в събота ще има.

"Измина една тежка седмица за ръководството на Миньор, тъй като всички са наясно, че днес е последният срок за внасянето на документите за издаването на лиценз от БФС. Аз вече имам всички необходими протоколи, доказващи, че не дължим нищо на държавата и след пресконференцията заминавам за столицата, за да ги внеса във футболната централа", обяви ген. Димитров.

"Появи се малко изкуствено напрежение отстрана на медиите, които написаха без да знаят доста неверни информации. Защото в пресата се пишат такива небивалици, че просто не мога да повярвам. Никога не е било под съмнение, че мач ще има. Днес чета, че ЦСКА цакал "Левски" за футболист на Миньор. Миналата година медиите повлияха отрицателно на Дани Златков. Убеден съм, че всичко това бе умишлено, за да се разстрои отбора. Този клуб не е на г-н Вангелов или ген. Димитров. Той е на феновете в Перник. Искам да подчертая, че не ние, а Община Перник е собственик на стадиона. Ние нямаме задължения към ВиК – Перник. Оттук нататък вие си направете изводите дали има кампания, настройваща обществеността срещу клуба. Това е все едно да дойдат в една детска градина или училище и да спрат водата", каза шефът в Миньор.

"Обадих се на кмета на Перник г-жа Росица Янакиева и я попитах защо не се плащат сметките и какви са причините за всичко това. Бил съм кмет и ми е ясно, че сега отново ще започне кампания за избори и ще завалят едни обещания за нов стадион, за асфалтиране на пътя и т.н. Имам обаче четири докладни за подобрения на съоръжението, внесени в Общината, на които нямам никакъв отговор. До момента г-н Вангелов е извадил около 800 000 лева за нов терен и съблекални, за нови помощни терени и т.н. Помолил съм тези средства да бъдат приспаднати от наема, но от 3 години Общината не подписва тези протоколи и съответно не признава направеното от нас. Сега сигурно ще трябва да мерим с линия чимовете и да вадим напоителната система, за да покажем как сме я инсталирали и как работи", добави генерал Димитров.

"Аз съм доволен от това, което правим, защото взехме Миньор с 0 точки, а в момента има 21 и продължава да трупа актив. Голямата изненада готвим и за мача с "Левски", но нея ще я запазя в тайна", каза още изпълнителният директор на Миньор. /БЛИЦ