Треньорът на Миньор Стойчо Стоев сподели очакванията си преди домакинството срещу Калиакра от 20-ия кръг на "А" група. Мачът е в събота от 17:00 часа в Перник.

"Всички разбираме, че ни предстои един изключително важен мач. Евентуална победа над Калиакра, който също се бори за оцеляване, ни дава самочувствие да мислим за нещо повече от оставане в групата", обяви Стоев.

"Имаме повече футболни достойнства от опонента, но трябва да ги защитим и на терена. Не можем да подценим съперника, тъй като цяла седмица акцентираме върху факта, че всяко едно несериозно отношение спрямо мача ще ни донесе проблеми и може да ни върне там, откъдето сме тръгнали. Моите футболисти оценят това и са наясно, че трябва да бъдат пределно концентрирани, тъй като срещу Локомотив (София) положенията влязоха и победихме с добър резултат, но всичко, което направихме в София, сега трябва да затвърдим и в Перник", допълни Стоев, след което поясни, че Любомир Тодоров и Румен Рангелов вече тренират с основната група, но последният още не е 100% готов за предстоящия двубой.

Групата на Миньор за мача с Калиакра
Иван Чворович, Николай Банков, Даниел Златков, Николай Христозов, Костадин Марков, Борислав Стойчев, Милен Василев, Ванчо Траянов, Горан Янкович, Явор Въндев, Илиан Илиев, Фарес Брахими, Васил Божиков, Румен Рангелов, Самир Аяс, Адриан Олегов, Ивайло Цветков, Томислав Павлов, Любомир Тодоров, Петър Петров