Легендарният вратар на Пирин Мирослав Митев прие тежко решението "орлетата" да бъдат изхвърлени от елита. Както е известно, вчера клубът не получи професионален лиценз за новия сезон, заради големи финансови и структурни проблеми.

"22 години Пирин страда от управници. Това е от 1989 г. От управници, от управление, от липса на стратегия, от липса на работа в по-дългосрочен план. Пирин е отстранен от "А" група, но не е загинал. Бях на среща в Общината. Кметът и председателят на Общински съвет мислят за Пирин", заяви пред е-79 легендата на "орлетата".

"Ние, ветераните, също мислим за Пирин. Публиката също. Футболът в Благоевград няма да загине. След решението на Изпълкома се потвърждава поговорката, че всяко зло е за добро. Сега учредяваме сдружение "Пирин-ветерани", което ще има една единствена цел - да подпомага футбола в града. Най-хубавите ни години са минали на стадион "Христо Ботев" и ние няма да останем безучастни към това, което се случва с нашия отбор", коментира още Мирослав Митев. /БЛИЦ