Председателят на съвета на директорите на Черноморец Митко Събев направи първа копка на тренировъчна база край Бургас. На събитието присъстваха кметът Димитър Николов, мажоритарният собственик на Черноморец Митко Събев, треньорът Красимир Балъков, изпълнителният директор Фреди Бобич и много други деятели и почитатели на футбола.

Комплексът ще приюти няколко формации на клуба, както и представителния отбор. Базата ще носи името “Гнездо на акули” и се намира в близост до Летище Бургас.

Тя ще разполага с триетажна сграда с разгъната застроена площ от 7000 квадратни метра. Цялата площ на комплекса ще заема 32 декара. За отборите, които са настанени в нея, са предвидени всички удобства както за тренировка, така и за почивка. Ще има хотелска част, ресторант, кабинети за обучение и подготовка, административна част. Комплексът ще има и три терена като два от тях ще бъдат затревени, а третият с изкуствена настилка.

Мениджърът на клуба Красимир Балъков поясни, че с такъв тип бази разполагат повечето европейски отбори, а проектът е вдъхновен от посещенията им заедно с Митко Събев в Грасхопър, където те на място са се запознали с изграденото от швейцарците. Завършването на проекта трябва да се случи в края на годината.

“Със стартирането на този проект се заражда нова вълна в бургаския футбол. На новия спортен комплекс освен мъжете и дублиращият отбор ще се готвят още пет формации от детско-юношеската ни школа. Ще изградим и нов супермодерен медицински център, с който не разполага нито един клуб на Балканите в момента. Дано и останалите водещи български отбори последват примера ни, защото без база не може да се вдигне нивото на футбола ни", каза Митко Събев./БЛИЦ