Собственикът на Черноморец Митко Събев изрази мнение, че родните клубове няма да имат интерес да продават мачове, ако в "А" група бъдат 10 отбора.

"Ако искаме да направим промени във футбола, трябва да видим как е в европейските държави. Нужно е да имаме мачове с непредизвестен изход. Първенството трябва да предизвиква интерес през целия сезон. Клубовете трябва да са конкурентноспособни, да няма доминиране на един, например. Когато в "А" група са 10 отбора, три или четири участват в Европа, един или два изпадат, остават три или четири, които при няколко продадени мача могат да се окажат на последното място. Тогава те ще изпаднат и ще загубят много пари. Затова съм сигурен, че няма да имат интерес да продават мачове, тъй като парите от рекламни права ще са доста големи", заяви Събев, който в ефира на RING.BG разкри в детайли идеите на клубното ръководство на Черноморец за коренни промени в организацията на българския футбол.

"Имаме генерален спонсор и над десет рекламодатели. Около 15% от бюджета ни идва от рекламни и спонсорски договори", похвали се босът на Черноморец.

"Огромна е нуждата от преструктуриране на българския футбол. Само тогава той ще стане печеливш. Ние предлагаме държавата да връща данъците обратно в клубовете, но само, ако те бъдат инвестирани в инфраструктурата. За да има професионален футбол, трябва да има структура с професионалисти, които да отговарят на определени критерии. Да им се поставят цели, които да бъдат изпълнявани", добави Митко Събев. /БЛИЦ